FI | SV

Ansiktsmask eller inte – Ta ansvar och använda mask!

Många är fortfarande osäkra men se på denna video nere på sidan och tänk efter med de ”gråa” så finner du säkert ett bra svar!

Det är solklart att man skall använda ansiktsmask, dels för att skydda de nära och kära och sig själv  men också skydda andra som du är nära. Vi vet idag att minst 20% av de som är coronasmittade har inga symtom överhuvudtaget. Men många undersökningar visar  ett mycket högre värde, över 50% ja t.o.m. 95%.

För att minska antalet droppar  som flyger omkring då man hostar så minskar man risken med alla typer av masker som finns. Till och med en hemmagjord mask av ett gammalt lakan, en skarf eller vad som helst minskar dropparnas ödesdigra framfart. En mask minskar mängden virus man får  i sej och därav ett lindrigare sjukdomsförlopp.

Sören Södergrann

Specialsjukskötare inom anestesi och intensivvård.

https://www.lavision.de/en/news/2020/4302/

1 ajatus aiheesta “Ansiktsmask eller inte – Ta ansvar och använda mask!”

Kommentoi

Shopping Cart